Zuzeum mākslas centrs turpina aktīvu sadarbību ar mākslas institūcijām Latvijā un Baltijas valstīs. Zuzānu kolekcijas darbi iekļauti vairākās izstādēs kuras apskatāmas šobrīd, vai vērs durvis šajā pavasarī. 

🎨 Jau tagad, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (Jaņa Rozentāla laukums 1, Rīga), var aplūkot apmeklētāju iemīļotās mākslinieces Birutas Delles gleznas. Turpinot ciklu “Paaudze”, ar fokusu uz 20. gadsimta otrās puses mākslu, izstādē “Gleznot katru dienu”, var iepazīt Delles savdabīgo māksliniecisko rokrakstu. Tā skatāma muzejā līdz 14. aprīlim.

🧡 Vairāk par izstādi var uzzināt šeit.

Biruta Delle. Nakts deja. Audekls, eļļa. 120 x 120 cm

🎨Vēl līdz 30. martam Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā var apskatīt latviešu modernisma aizsācēja Jāzepa Grosvalda apjomīgo retrospekciju “Esmu tagad noņēmies dzīvot mākslai”.

🧡 Vairāk par izstādi var uzzināt šeit.

Jāzeps Grosvalds. Pašportrets. 1906. Papīrs, zīmulis, tuša. 25,3 x 22 cm

🎨 Ventspils muzeja Livonijas ordeņa pilī (Jāņa iela 17, Ventspils), līdz 2024. gada 1. aprīlim norisinās izstāde “Fragmenti. Imanta Lancmaņa glezniecība”, kurā eksponēti darbi no LNMM, Zuzānu kolekcijas, mākslinieka un citām privātajām kolekcijām. Izstādei izraudzītie darbi sniedz koncentrētu ieskatu Imanta Lancmaņa mākslinieciskajā darbībā.

🧡 Vairāk par izstādi var uzzināt šeit.

Imants Lancmanis. Vanitas. 1996. Audekls, eļļa. 68 x 53,8 cm

🎨 No 2. marta līdz 19. maijam, Latvijas Nacionālajā mākslas muzeja apmeklētāji varēs apskatīt Aijas Jurjānes izstādi “Karalienes virtuves”. Pirmo reizi, vienas izstādes ietvaros, būs apkopoti tik daudzi mākslinieces darbi. Aija Jurjāne attēlo ainas no savas ikdienas – ģimeni, bērnus un mājas, radot patiesu un nekautrīgu, sievišķīgu glezniecisko telpu.

🧡 Vairāk par izstādi var uzzināt šeit.

Aija Jurjāne. Bērns, kas neko negrib. 1994. Audekls, eļļa. 80 x 64,5 cm

🎨 Sākot no 9. marta MO muzejā (Pylimo g. 17, Viļņa), apmeklētājiem vērsies izstāde “Mēs to nedarām. Tuvība, normas un fantāzijas Baltijas mākslā” (We Don’t Do This. Intimacy, Norms and Fantasies in Baltic Art). Izstāde atspoguļo dzimuma, ģimenes un seksualitātes tēlojumu mākslā Padomju periodā un pēc tā. Internacionāla kuratoru komanda pēta kā šajā laika periodā ir mainījies priekšstats par to kas ir tuvība, mīlestība un attiecības.

🧡 Vairāk par izstādi var uzzināt šeit.

Aija Zariņa. Vakariņas. 1984. Kartons, eļļa. 121 x 134,5 cm

 🎨 Jau no 27. aprīļa, seksualitātes un juteklisma tēmai veltīta izstāde “Iekāres vārdā” būs apskatāma arī Rīgā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Izstādē būs gan Baltijas valstu mākslas klasiķu, gan mūsdienu mākslinieku darbi. Izstāde būs redzami 29 orģināldarbi no Zuzānu kolekcijas, kā arī digitālās fotoreprodukcijas.

🧡 Vairāk par izstādi var uzzināt šeit.

Andris Grinbergs, Jānis Kreicbergs (fotogrāfs). Performance „Netīri raksti uz maniem palagiem” (Kolāžas: Andris Grinbergs ), Piedalās: Inta Grinberga, Andris Grinbergs, Armands Puķīte, Una Saknīte, Gatis Birkavs, Toms Skābārdis. 1990-1992. Papīrs, fotokolāža, žurnālu izgriezumi, tuša, guaša. 28,1 x 19,3 cm

🎨 No 4. aprīļa izstāde “Ārpus rāmjiem. Leisa, Tabaka, Rožanskaite” būs apskatāma Vitauta Kasiuļa māklsas muzejā (Didžioji g. 4, Viļņa). Izstāde, kura iepriekš bija redzama KUMU Tallinā, veltīta Baltijas mākslinieču Malles Leisas, Majas Tabakas un Marijas Terēzas Rožanskaites daiļradei 20. gadsimta 70.– 80. gados. Visām trīs māksliniecēm ir kopīga savdabīga, savam laikmetam neraksturīga pieeja gan glezniecībai, gan sevis attēlošanai, kas tās iezīmē kā spēcīgas personības mākslas vidē padomju perioda pēdējās desmitgadēs. Izstāde ir tapusi Baltijas valstu mākslas vēstures pētījuma ietvaros, ko iniciēja KUMU Mākslas muzejs, ar mērķi paplašināt redzējumu un veidot dialogu starp Igaunijas, Latvijas un Lietuvas nacionālālajām mākslas vērtībām.

Maija Nora Tabaka. Atraitne. 1988. Audekls, eļļa. 138 x 160 cm

Aicinām Jūs apmeklēt arī mākslas centra Zuzeum izstādes – Rūdolfa Piņņa darbu izstāde “Es dzīvoju krāsās”, Padomju laikā radītu Latvijas mākslinieku darbu izstādi “Kur lai paslēpjās!”.