🎨 Jaunums – unikāli zīda lakati, kas tapuši pēc latviešu mākslinieces Zentas Loginas un viņas māsas Elīzas Atāres lakatu metiem! 🧣✨

Zenta Logina (1908-1983) bija abstrakcionisma aizsācēja Latvijā. Savas radošās karjeras vēlākajos gados viņas māksla piedzīvoja pārvērtības – klusās dabas un ainavas nomainīja trīsdimensiju gleznas, objekti un abstrakti gobelēni, tostarp tapa arī daudzi lakatu un citu tekstilizstrādājumu meti.

Zināms, ka daži no šiem metiem tika izmantoti plašajam Padomju Savienības tirgum, bet kuri un kādā skaitā, šobrīd nav zināms. Vairāki lakatu dizaina paraugi pašlaik ir apskatāmi Zuzeum izstādē “Kur lai paslēpjās!”.

Lai akcentētu unikālu Latvijas mākslas vēstures daļu – Zentas Loginas mākslas mantojumu, Zuzeum komanda kopā ar izstādes kuratori Sandru Krastiņu atlasīja trīs lakatu metus, pēc kuriem tie Itālijā izgatavoti no 100% zīda.

Katrs lakats ir kā valkājama vēstures daļa, kas mākslinieču redzējumu ieauž elegantā un pārlaicīgā formā. Baudiet mākslas un modes apvienojumu!

Lakati ir pieejami tikai Zuzeum veikalā ierobežotā daudzumā!

Nepalaid garām! 🌟