💙 Ukrainas mākslinieku darbi 

Kopš 24. februāra Krievijas militāro spēku iebrukuma Ukrainas teritorijā sabiedrībā laika atskaites sistēma ir kļuvusi citāda. Valdības iestādes, pašvaldības, nevalstiskās organizācijas un cilvēki atbalsta Ukrainas tautu. Ikviens cenšas ietekmēt un pārtraukt šo absurdo rīcību. Notikumi, kas norisinās Ukrainā, pārkāpj demokrātijas principus un priekšstatus par to, kas ir drošība.

Kara izpostītajās pilsētās Ukrainas kultūras un mākslas mantojums tiek iznīcināts. Tomēr tas turpina pastāvēt citu valstu muzeju krājumos, kur šo vērtīgo priekšmetu nozīmība ar katru brīdi pieaug, un mūsu pienākums ir nodrošināt īpašu pietāti šīs kultūras daļas saglabāšanā.

Zuzānu kolekcijā atrodas vairāku ukraiņu mākslinieku darbi. Glezniecības kolekciju pārstāv Jevhens Petrovs (Євген Петров, dzimis 1972. gadā Hersonā) un Jurijs Jermoļenko (Юрій Єрмоленко, dzimis 1973. gadā Kijivā).

Jevhena Petrova daiļradi raksturo neparasta pieeja, sirreāli sižeti un ar juveliera precizitāti izpildīts akvareļglezniecības pielietojums laikmetīgajā mākslā. Savijot skarbus realitātes atainojumus ar fantastiskiem un vēsturiskiem sižetiem, autors savos mākslas darbos fiksē asprātīgas, dažreiz pat neiespējamas situācijas, kurās veiksmīgi iekomponētas personālijas un tipāži.

Jurijs Jermoļenko ir vērienīgu monumentālu glezniecības projektu autors, scenogrāfs, mūzikas videoklipu autors, mākslinieciskais vadītājs un arī fotogrāfs. Nereti savos darbos apvieno popārta, Camp stilu, kiča, tradicionālās ukraiņu glezniecības un neoimpresionisma elementus.

💛 Atbalsts Ukrainas bēgļiem

Bezmaksas ieejas biļete, uzrādot personu apliecinošu dokumentu

Bezmaksas ekskursijas (iepriekš piesakoties hello@zuzeum.com)

Bezmaksas bērnu radošās darbnīcas (iepriekš piesakoties hello@zuzeum.com)

🤍 Palīdzība Ukrainas bēgļiem Latvijā www.ukraine-latvia.com