🎉 Zuzeum dibinātājs Jānis Zuzāns un komanda vēlas apsveikt Amandu Ziemeli ar ekspozīciju “O day and night, but this is wondrous strange…and therefore as a stranger give it welcome” Latvijas paviljonā Venēcijas biennāles 60. Starptautiskajā mākslas izstādē (no 2024. gada 20. aprīļa līdz 24. novembrim).

Jau vairākus gadus J. Zuzāns ir atbalstījis un sponsorējis Latvijas paviljonu Venēcijas mākslas biennālē, un šis gads nav izņēmums. Mēs esam lepni par šo iesaistīšanos un novēlam Amandai veiksmi!

📖 Paviljona klusais naratīvs ir angļu skolotāja un teologa Edvīna Abota novele “Plakanzeme. Tas ir izdomāts stāsts vairākās dimensijās” (Flatland. A Romance of Many Dimensions), ko rakstnieks publicējis 1884. gadā ar pseidonīmu Kvadrāts. Sekojot pavedienam, ko Abots patapinājis no Šekspīra (“O day and night, but this is wondrous strange… And therefore as a stranger give it welcome”), Amanda Ziemele rada apdraudētu mikrokosmu, kas mūs ieskauj savā bezierunu viesmīlībā.

🔗 Paviljona komisāre ir Daiga Rudzāte, kurators ir Adams Budaks (Adam Budak), mākslas biedrības “Kestner Gesellschaft” (Hanovere, Vācija) direktors, un arhitekts ir Niklāvs Paegle (ĒTER).